Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Králíček dle Babicových dobrot - vyzkoušený

0.0
Králíček dle Babicových dobrot - vyzkoušený

Potřebné ingredience

1 naporcovaný králík
plnotučná hořčice
cibule
tymián
bobkový list
slanina
2 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky
smetana (měla jsem doba jen kondenzované mléko, ale také to šlo:))
sůl, olej

Postup přípravy

Porce králíka posolíme, potřeme hořčicí a opečeme na oleji z obou stran. Posypeme nakrájenou slaninou. A chviličku prohřejeme. Už nesmažíme.Přendáme opečeného králíčka se slaninou i se šťávičkou do pekáčku, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list a zalijeme bílým vínem. Dáme do trouby a kontrolujeme, jestli nepotřebuje králíček podlít. Dusíme asi při 160°C asi 1 hodinu. Pečeného králíka vyjmeme z pekáče, výpek zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Lehce provaříme. Podáváme s bramborem. Mňam.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katka45 10. 4. 2009, 23:14
Robila som to s kuracími stehnami a k tomu hrnkové knedle, manžel a deti si to chválili, ale najviac im chutila omáčka (jazyk) (radost) (velikonoce13)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie